Nie tylko dla sołtysowej
Podsumowanie IX Europejskiego Kongresu Samorządów w Mikołajkach
Palce lizać
Palce lizać
Palce lizać
Słodkości w wersji „mini”
Palce lizać
Wielkanocne śniadanie
Jest posiłkiem obfitującym w różnorodne potrawy z jaj oraz mięs, a także desery z dodatkiem bakalii i orzechów. Oprócz tradycyjnych jajek w majonezie, w sosie chrzanowym i sałatki jarzynowej przygotuj też takie potrawy, które zaskoczą smakiem.
Pasta jajeczna w cukinii:
− 10 podłużnych plastrów cukinii,
− 4 jajka,
− pęczek szczypiorku,
− 3 łyżki oliwy,
− sól i pieprz.
Patelnię grillową posmaruj oliwą i przyrumień cukinię z obu stron. Posiekany szczypior wraz z ugotowanymi na twardo jajkami wrzuć do miski, wlej 2 łyżki oliwy, dopraw solą, pieprzem i wymieszaj. Plastry cukinii obficie posmaruj pastą jajeczną, każdy zwiń w rulonik i zepnij ozdobną wykałaczką.
REKLAMA:
tel. 797 901 123
tel. 797 901 118
reklama@gazetasolecka.pl
tel./fax. 63 243 84 61
solecka@poczta.wp.pl
PRENUMERATA:
tel./fax. 63 243 84 61
tel. 797 901 118
solecka@poczta.wp.pl