• Zobacz więcej
Ogłoszenie o Konkursie „Sołtys Roku 2020”

Ogłoszenie o Konkursie „Sołtys Roku 2020”

  Zapraszamy do nadsyłania zgłoszeń do 19. edycji Konkursu „Sołtys Roku”.

Dziś i jutro polskiego rolnictwa

Dziś i jutro polskiego rolnictwa

O tym, jaki jest stan polskiego rolnictwa, jakie w nim zaszły zmiany od naszego wejścia do UE i z jakimi problemami ono się boryka oraz jakie...

Najciekawsze Wsie z certyfikatami!

Najciekawsze Wsie z certyfikatami!

Dziesięć wsi odebrało certyfikaty uczestnictwa w Sieci Najciekawszych Wsi. Są to miejscowości gminne: Gniewino, Istebna, Jemielnica oraz wsie:...

  • Ogłoszenie o Konkursie „Sołtys Roku 2020”

    Ogłoszenie o Konkursie „Sołtys Roku...

  • Dziś i jutro polskiego rolnictwa

    Dziś i jutro polskiego rolnictwa

  • Najciekawsze Wsie z certyfikatami!

    Najciekawsze Wsie z certyfikatami!

marzec 2021

superdeoa

6RsuVjqg

 

akte2

Wielkanocne śniadanie

swieta20

Jest posiłkiem obfitującym w różnorodne potrawy z jaj oraz mięs, a także desery z dodatkiem bakalii i orzechów. Oprócz tradycyjnych jajek w majonezie, w sosie chrzanowym i sałatki jarzynowej przygotuj też takie potrawy, które zaskoczą smakiem.
Pasta jajeczna w cukinii:
− 10 podłużnych plastrów cukinii,
− 4 jajka,
− pęczek szczypiorku,
− 3 łyżki oliwy,
− sól i pieprz.
Patelnię grillową posmaruj oliwą i przyrumień cukinię z obu stron. Posiekany szczypior wraz z ugotowanymi na twardo jajkami wrzuć do miski, wlej 2 łyżki oliwy, dopraw solą, pieprzem i wymieszaj. Plastry cukinii obficie posmaruj pastą jajeczną, każdy zwiń w rulonik i zepnij ozdobną wykałaczką.