• Zobacz więcej
Dziś i jutro polskiego rolnictwa

Dziś i jutro polskiego rolnictwa

O tym, jaki jest stan polskiego rolnictwa, jakie w nim zaszły zmiany od naszego wejścia do UE i z jakimi problemami ono się boryka oraz jakie...

Najciekawsze Wsie z certyfikatami!

Najciekawsze Wsie z certyfikatami!

Dziesięć wsi odebrało certyfikaty uczestnictwa w Sieci Najciekawszych Wsi. Są to miejscowości gminne: Gniewino, Istebna, Jemielnica oraz wsie:...

Laureaci Konkursu „Sołtys Roku 2018”

Laureaci Konkursu „Sołtys Roku 2018”

Znamy już laureatów 17. edycji ogólnopolskiego Konkursu „Sołtys Roku”.  Kapituła Konkursu pod przewodnictwem redaktor naczelnej „Gazety...

  • Dziś i jutro polskiego rolnictwa

    Dziś i jutro polskiego rolnictwa

  • Najciekawsze Wsie z certyfikatami!

    Najciekawsze Wsie z certyfikatami!

  • Laureaci Konkursu „Sołtys Roku 2018”

    Laureaci Konkursu „Sołtys Roku 2018”

listopad2019

TRAINER baner-450-x-100-mm 2

ekotech 450x100

450x100px Agrotravel2019 Obszar roboczy 1

superdeoa

akte2

Makaron z pesto z bobu

boob

Makaron sprawdza się szczególnie latem, kiedy przygotowując  go nie musisz stać godzinami w kuchni, bo przyrządza się go błyskawicznie. Przekonaj się sama!

Makaron z pesto z bobu
− 40 dag bobu,
− 30 dag makaronu,
− 150 ml oliwy z oliwek,
− 3 ząbki czosnku,
− 2 łyżki prażonego sezamu,
− 1 łyżka posiekanej świeżej bazylii,
− sól i pieprz.
Bób ugotuj. Kilkanaście sztuk zostaw w całości, a resztę przełóż do wysokiego naczynia, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną bazylię, połowę sezamu i wlej oliwę. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i zmiksuj. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, odcedź, przełóż do miski i wymieszaj z pesto. Makaron przełóż na talerz, posyp prażonym sezamem i obłóż bobem.