mntr2017
Sezon inwestycji drogowych rozpoczęty

Sezon inwestycji drogowych rozpoczęty

Dzięki dofinansowaniu ze źródeł zewnętrznych, spoza gminnych budżetów, mieszkańcy wielu gmin w Polsce będą mogli poruszać się lepszymi...

Startuje 17 edycja Konkursu „Sołtys Roku”!

Startuje 17 edycja Konkursu „Sołtys Roku”!

Zapraszamy do nadsyłania zgłoszeń na Konkurs „Sołtys Roku 2018”. Wypełnioną kartę zgłoszeniową wraz z oświadczeniami  należy wypełnić,...

Laureaci Konkursu „Sołtys Roku 2017”

Laureaci Konkursu „Sołtys Roku 2017”

Znamy już laureatów 16. edycji ogólnopolskiego Konkursu „Sołtys Roku”. Kapituła Konkursu pod przewodnictwem redaktor naczelnej „Gazety...

  • Sezon inwestycji drogowych rozpoczęty

    Sezon inwestycji drogowych rozpoczęty

  • Startuje 17 edycja Konkursu „Sołtys Roku”!

    Startuje 17 edycja Konkursu „Sołtys...

  • Laureaci Konkursu „Sołtys Roku 2017”

    Laureaci Konkursu „Sołtys Roku 2017”

grudzien2018

kliknij

ekotech 2019 450x100

reutter2

akte2

Wielkanocny pasztet

pieczo

Tym razem zamiast żurku, białej kiełbasy i tradycyjnego pasztetu coś dla miłośników innych smaków. Na tegoroczne święta przygotuj przepyszny  bezmięsny pasztet z jajek.

Pasztet jajeczny
- 10 jajek ugotowanych na twardo,
- 2 jajka surowe,    
- 2 pory,
- 1/2 pęczka natki pietruszki,
- 3 łyżki startego żółtego sera,
- 3 łyżki masła,
- 3 łyżki tartej bułki,
- szczypta suszonego rozmarynu,
- szczypta gałki muszkatołowej,
- sól i pieprz.

Pory oczyść, umyj pod bieżącą wodą, pokrój w krążki i podduś na maśle. Ugotowane jajka obierz, pokrój w średnią kostkę i wymieszaj z porami, posiekaną natką pietruszki, żółtym serem, surowymi jajkami oraz dwiema łyżkami tartej bułki. Dopraw solą, pieprzem, rozmarynem i gałką muszkatołową. Małą foremkę keksową wysmaruj masłem i wysyp tartą bułką. Nałóż masę, wyrównaj wierzch i zapiekaj ok. 35−40 minut w temperaturze 185 °C.

Ada